Mechelse koekoek met witloof en Gouden Carolus

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

De Mechelse koekoek is een kippetje onder de kippen en is een kip van de betere soort en het is verkrijgbaar bij de Delhaize , maar het is wel een stuk duurder dan een doordeweekse kip.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 Mechelse koekoek
1 kg witloof
1 flesje Gouden Carolus Imperial Dark
1 1/2 dl kippenfond
boter
1 el bloem
Peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Gietijzeren stoofpot

Bereidingswijze

Kruid de Mechelse koekoek zowel aan de binnen - -en buitenkant royaal met peper en zout.
Braad de kip snel aan alle kanten aan in de hete boter.
Was en snijd het harde deel van de witloof uit en leg de struikjes witloof om de kip heen.
Overgiet dan alles met de Gouden Carolus en de kippenfond , dek de pot af en laat op een zacht vuurtje 30 à 40 minuten sudderen of tot de kip en groenten gaar zijn.
Maak een blonde roux met met boter en bloem en leng met het stoofvocht , tot u een dikke vloeibare saus hebt.
Kruid deze naar smaak nog wat bij.
Snijd de kip in stukken en serveer de kip met het witloof en de hete saus en met toefjes waterkers als garnituur en dien op met kroketten.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Peter6003 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten