Chili gehaktballen in zwarte bonen en tomatensaus

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Chili gehaktballen in zwarte bonen en tomatensaus

    Chili gehaktballen in zwarte bonen en tomatensaus

    Chili gehaktballen in zwarte bonen en tomatensaus

Bijzonder lekkere combinatie die we serveren met rijst  

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
28 g gedroogde rode chilipepers
12 cl kokend water
200 g paneermeel
8 cl melk
500 g rundergehakt
1 ei
2 teentjes knoflook, geperst
50 g korianderblaadjes, fijngehakt
2 theelepels gemalen korianderzaad
Zeezout en gekraakte zwarte peper
6 cl extra vergine olijfolie
1 gele ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel bruine suiker
1 eetlepel moutazijn
12 cl runderbouillon
2 blikken gehakte tomaten
2 blikken zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
1 eetlepel gerookte paprikapoeder
2 gedroogde chorizo's, vel verwijderd en grof gehakt
Gestoomde rijst om te serveren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 190°C.
-Doe de chili en kokend water in een kom en laat 10-15 minuten staan ​​of tot ze zacht zijn. Giet de chilipepers af en hak ze grof, bewaar het vocht. Opzij zetten.
-doe het paneermeel en de melk in een grote kom en roer goed door elkaar. Zet 5 minuten opzij of totdat de melk is opgenomen. Voeg het rundvlees, ei, knoflook, koriander, korianderzaad, zout en peper toe en meng alles goed door elkaar. Rol met natte handen eetlepels van het mengsel tot balletjes.
-Verhit 1 eetlepel olie in een grote, ondiepe, ovenvaste pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Kook de gehaktballen in porties, keer ze regelmatig, gedurende 5-7 minuten of tot ze bruin zijn. Haal de gehaktballetjes uit de pan en zet apart.
-Voeg 1 eetlepel olie, ui en extra knoflook toe aan de pan en bak 5-7 minuten of tot ze licht goudbruin zijn. Voeg de tomatenpuree, suiker en azijn toe en kook 1 minuut.
-Voeg de runderbouillon, tomaten, bonen, achtergehouden gehakte chili, gereserveerde weekvloeistof, paprika, zout en peper toe.
-Breng aan de kook, doe de gehaktballetjes terug in de pan en schuif ze in de oven. Bak 15-20 minuten of tot de saus is ingekookt en de gehaktballen gaar zijn.
-Doe de chorizo ​​in een keukenmachine en maal tot ze fijngehakt zijn. Verhit de resterende olie in een middelgrote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Voeg de chorizo ​​toe en kook, onder regelmatig roeren, 5-6 minuten of tot ze goudbruin en krokant zijn.
-Serveer de gehaktballetjes met gestoomde rijst en garneer met de krokante chorizo ​​en zure room (optie) .

Bron

pinterest - Epicurious

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten