Zondagse Italiaanse stoof die we zaterdag bereiden !

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Zondagse Italiaanse stoof die we zaterdag bereiden !

    Zondagse Italiaanse stoof die we zaterdag bereiden !

    Zondagse Italiaanse stoof die we zaterdag bereiden !

Zaterdag bereiden en zondag serveren om de heerlijke smaken te accentueren.  Alleen pasta koken en opwarmen en klaar is Kees ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen

350 g Italiaanse Gehaktballen ( recept zie smulweb)
extra vierge olijfolie
500 g runderscheenbiefstuk, of een ander stuk rundvlees met been
750 g magere varkenskoteletten
5 à 6 varkensspareribs
500 g Italiaanse zoete worst
400 g gehakte uien
2 eetlepels gehakte knoflook
2 theelepels gehakte verse munt
2 theelepels gehakte verse basilicum
½ theelepel rode pepervlokken
2 blikken tomatenpuree
2 blikken fijngemalen tomaat van goede kwaliteit (passata)
1 liter water
1 theelepel zout
½ theelepel versgemalen zwarte peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-rol 12 gehaktballen van het gehakt , volgens recept ( Italiaanse gehaktballen ) . Opzij zetten in de koelkast
-In een grote pan met zware bodem 6 cl olijfolie op middelhoog tot middelhoog vuur en bruin al het vlees in drie porties. Elke bak duurt ongeveer 3-4 minuten aan elke kant. Leg de gebakken balletjes op een schaal
-Voeg nog wat olijfolie toe aan het pannetje en voeg de uien, knoflook, de helft van de munt, de helft van de basilicum en de helft van de rode pepervlokken toe. Bak ongeveer drie minuten of tot de uien transparant zijn en alle bruine stukjes van de bodem schraapt.
-Voeg tomatenpuree toe en meng goed.
-Voeg tomaten uit blik en het water toe.
-Voeg zout en peper toe en roer. Roer de andere helft van de munt, basilicum en pepervlokken erdoor en plaats de pot op een warmtediffuser.
-Voeg het gebakken vlees toe ( rundvlees-koteletten-spareribs-worst )
-Voeg de gehaktballetjes er voorzichtig op, schep er een beetje jus over en duw ze voorzichtig in de jus.
-Zet het vuur op middelhoog vuur, dek af en kook gedurende een uur, zorg er af en toe voor dat er niets aan de bodem blijft kleven met een grote houten lepel.
-Schep na een uur de gehaktballetjes eruit en kook de jus nog een uur onafgedekt.
-Verzamel na de volle twee uur het vet dat zich bovenaan verzamelt en gooi het weg. Of koel het mengsel een nacht (beter de volgende dag) en verwijder het vet dat aan de bovenkant stolt.
-Voeg vlak voordat het vlees volledig gaar is de gehaktballen er weer in. Het is gemakkelijker om het vet van de bovenkant te lepelen voordat u de gehaktballen er weer in legt.
-Serveer over spaghetti met een lekker knapperig Italiaans brood en geraspte Parmezaanse Reggiano kaas.

Bron

pinterest

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten