Italiaanse gerstsoep ( Orzetto)

  • Italiaans, Soep
  • 30-60 min.
  • Italiaanse gerstsoep  ( Orzetto)

    Italiaanse gerstsoep ( Orzetto)

    Italiaanse gerstsoep ( Orzetto)

  • Italiaanse gerstsoep  ( Orzetto)

    Italiaanse gerstsoep ( Orzetto)

    Italiaanse gerstsoep ( Orzetto)

Lekkere groente-en-gerstsoep uit Italië , een heerlijke maaltijdsoep die bovendien nog gezond is ook ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 gerookte varkensknokkels (zie foto)
6 cl extra vergine olijfolie
400 g aardappelen ( in blokjes)
2 preiwitten
200 g gehakte wortels
100 g gehakte selder
250 g spliterwten (gespoeld)
300 g gerst (gespoeld)
150 g baby spinazie
150 g mais (vers of diepvries) of doperwten (vers of diepvries)
2 el zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Doe de hamknokkels in een pan en bedek ze met water. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen om een deel van het zout te verwijderen. Giet af en spoel af.
-In een grote soeppan, op middelhoog vuur, verwarm de olijfolie.
-Voeg als de olie heet is de aardappelen toe en bak tot ze bruin beginnen te worden en aan de bodem van de pan blijven plakken, ongeveer 5 minuten.
-Voeg de prei, wortelen en bleekselderij toe en bak tot alles bedekt is met de olie.
-Voeg 4 liter water, de spliterwten en de hamknokkels toe en breng aan de kook. Sudderen, onbedekt, tot de erwten zijn afgebroken, ongeveer 45 minuten.
-Voeg de gerst toe en laat sudderen tot ze zacht zijn, ongeveer 45 minuten.
-De spliterwten moeten worden afgebroken en hebben de soep op dit punt dik en romig gemaakt. Voeg de spinazie, maïs en zout toe en laat sudderen tot de spinazie zacht is, ongeveer 10 minuten.

Heet opdienen.

Bron

pinterest

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten