Scampi met kruidenboter

  • Belgisch, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.

Verukkelijk lekker en snel klaar !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
20 scampi's
5 el olie
1 el citroensap
1 kl roze peper bessen
1 el gehakte koriander
Voor de kruidenboter :
150 g gezouten boter
1 teentje knoflook , geperst
1 klein sjalotje , fijngehakt
1 el gehakte verse kruiden (bieslook , peterselie , kervel...)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mengkom
houten lepel
plastiekfolie
rooster voor de oven

Bereidingswijze

Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal.
Maak een marinade met de olie , citroensap , de roze peperbessen en de korianderblaadjes , meng het goed en leg dan de scampi's in de marinade en zet ze een uur afgedekt en koel weg.
Vermeng de zachte boter met het geperste knoflook , het sjalotje en de groene kruiden en schep de massa op een vel plastiekfolie , maak er een rolletje van en laat de kruidenboter gedurende een uurtje goed opstijven in de koelkast.
Haal de scampi's uit de marinade en dep ze droog op keukenpapier en grill ze dan onder de grill in de oven tot ze mooi rood zijn.
Haal de folie van de kruidenboter en snijd de rol in plakjes. Leg er per elke portie een schijfje ervan en serveer.
Geef er een ovenverse stokbrood met look boter bij.

Serveertip

Voor de kruidenboter kunt u in theorie zowat alle verse kruiden uit het kruidentuintje gebruiken , maar meng echter niet te veel smaken door elkaar.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Peter6003 avatar
Peter6003

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten