Scampi's met bonte groenten

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

De kleurrijke paprika's en tomaten vullen de milde smaak van de scampi's perfect aan.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 rode , 1 groene en 1 gele paprika
2 grote vleestomaten
1 kg scampi's met schaal en kop of 800 g zonder kop
1 el olijfolie
1 el boter
1 teentje knoflook
250 ml room
citroensap
zout , peper en cayennepeper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 250°C.
Was de paprika's , halveer ze en verwijder de zaadlijsten en de pitten. Leg ze met de bolle kant op een rooster naar boven en roostert tot de huid blaren begint te tonen. Haal ze uit de oven en laat ze onder een bevochte doek zweten en pel en snijd het vruchtvlees in ruiten van 1 cm.
Snijd onder de tomaten een kruisje en leg ze 15 seconden in kokend water en schrik ze in ijskoud water. Pel ze , halveer ze en snijd ze dan fijn. De lente-uitjes wassen en in ringen snijden.
Spel de scampi's en verwijder het darmkanaal. Verhit de olie in een pan en bak daarin de scampi's tot ze mooi rood worden. Haal ze uit de pan en leg ze opzij.
Laat boter smelten in de pan en fruit daarin de lente-uitjes op een zacht vuur , pers de knoflook erboven uit en doe de tomatenstukjes en de paprika's blokjes bij en laat even meestoven. Giet daarna de room erbij aan de kook brengen en 5 minuten op een matig vuur zachtjes laten koken.
Breng op smaak met peper , zout en citroensap. scampi's erbij doen en in de saus warm laten worden.
Serveer met rijst of pasta op voorverwarmde borden.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Peter6003 avatar
Peter6003

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten