Gerookte zalmrolletjes

  • Belgisch, Borrelhapje
  • > 120 min.

Dit is een recept van mijn vader die hij maakte voor kertsmis/nieuwjaar of bij famile bijeen komsten.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
6 sneden gerookte zalm
90 g zalmeitjes
25 cl room
2 kl geraspte mierikswortel
2 el wodka
1 blaadje gelatine
1 limoen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer
sauspannetje
mengkom
garde

Bereidingswijze

Snij 4 sneden zalm in rechthoeken met dezelfde afmetingen en plaats in de koelkast.
Mix de resten van de zalm samen met de 2 overgebleven sneden tot een puree.
Week het gelatineblaadje in koud water , verwarm de wodka en knijp er het gelatineblaadje boven uit.
Verwerk het gelatinemengsel in de gemixte zalm.
Klop de room op en meng er de mierikswortel onder en voeg dan met kleine hoeveelheden onder voortdurend roeren bij het zalmmengsel.
Haal de 4 gesneden zalm uit de ijskast en bestrijk de sneden met zalmmousse , rol ze op en verpak ze in plastiek folie.
Laat minsten 2 uur rusten in de koelkast.
Snijd ze na het rusten in vingerdikke sneden en leg op borden en werk af met de zalmeitjes en een schijfje limoen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Peter6003 avatar
Peter6003

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten