Sechuan chili olie huisgemaakt

  • Chinees, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Sechuan chili olie huisgemaakt

    Sechuan chili olie huisgemaakt

    Sechuan chili olie huisgemaakt

Het duurt slechts vijf minuten om de lekkerste chili-olie te maken met extra geur, nootachtigheid en rokerigheid!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
4 eetlepels Chinese chilivlokken
2 theelepels vijfkruidenpoeder
3 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
1 theelepel gemalen Sichuan peperkorrels
1 hele steranijs (optioneel)
2 laurierblaadjes
24 cl plantaardige olie (of druivenpitolie)
1 stuk dun gesneden gember (optioneel)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-meng de chilivlokken, vijfkruidenpoeder, sesamzaad, steranijs, Sichuan-peperkorrels en laurierblaadjes in een hittebestendige keramische kom die minstens 50 cl vloeistof kan bevatten. Zet de kom op een hittebestendige onderzetter.
-Verhit olie in een wok (of koekenpan) op middelhoog vuur. Voeg gember toe. Wanneer de gember begint te verwelken en goudbruin wordt, zet dan onmiddellijk het vuur uit. De olie moet 190 °C zijn.
-Giet voorzichtig olie of gebruik een pollepel om olie in de kom met gemengde kruiden te gieten. De olie zal een paar seconden borrelen en de kruiden koken. Terwijl de olie borrelt, gebruik je een metalen lepel om voorzichtig te roeren om de kruiden te mengen, zodat ze goed gaar worden.
-Als de olie een beetje is afgekoeld, schep je de steranijs en het laurierblad eruit en gooi je deze weg.
-De olie is nu klaar voor gebruik! De smaak zal rijpen als je het een dag laat rusten, zodat de kruiden in de olie kunnen trekken.

Bron

pinterest

Serveertip

De olie is afgedekt bij kamertemperatuur twee weken houdbaar, of maximaal zes maanden in de koelkast in een luchtdichte verpakking.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten