Dronken noedels (Pad Kee Mao)

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Dronken noedels (Pad Kee Mao)

    Dronken noedels (Pad Kee Mao)

    Dronken noedels (Pad Kee Mao)

Hartige bruine saus versierd met kleurrijke groenten, kip en rijstnoedels maken deze dronken noedels tot een fantastische maaltijd van 15 minuten die je op elk moment kunt bereiden!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Saus:
2 eetlepels oestersaus
2 theelepels lichte sojasaus
2 theelepels donkere sojasaus
1/2 theelepel vissaus
1 eetlepel bruine suiker
(optioneel):
1 kippendij, in dunne plakjes
1/4 theelepel donkere sojasaus
Roerbak:
4 teentjes knoflook
3 tot 5 verse Thaise chilipepers
1 eetlepel canola-olie (of arachideolie)
4 stengels Chinese broccoli (of broccolini, of spinazie, schuin in dunne plakjes gesneden)
100 g babymais (of waterkastanjes, of elke gewenste knapperige groenten)
340 g verse dikke rijstnoedels (of 200 g brede gedroogde rijstnoedels)
70 g basilicum
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-meng de sausingrediënten in een kleine kom. Roer goed en zet opzij.
-meng de kippendij met de donkere sojasaus in een middelgrote kom. Meng goed en zet opzij.
-Verpulver de knoflook en chilipepers samen in een vijzel en stamper of kleine keukenmachine tot ze fijngemalen zijn.
-Als u verse rijstnoedelbladen gebruikt, snijd ze dan in reepjes van 2,5 cm dik. Als je gedroogde rijstnoedels gebruikt, rehydrateer of kook ze dan volgens de instructies op de verpakking.
-Verhit de olie in een grote pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur tot hij heet is. Voeg de gemalen knoflook en chilipepers toe en roerbak 30 seconden, of tot ze geurig zijn.
-Spreid de kip uit zonder te overlappen. Kook ongestoord tot de onderkant lichtbruin is en de bovenkant roze.
-Draai de kip om met je spatel en roer een paar keer snel door.
-Voeg de Chinese broccoli en babymais toe. Kook en roer tot de kip niet meer roze is.
-Voeg de noedels toe en giet de saus erbij. Gebruik een tang om alles door elkaar te mengen, totdat de noedels de saus hebben opgenomen en beginnen te knetteren. De groenten moeten gaar zijn maar krokant blijven
-Haal de pan van het vuur en voeg de basilicum toe.
-Geef het nog een laatste keer totdat de basilicum net geslonken is.

Serveer warm als hoofdgerecht of bij meerdere gangen.

Bron

pinterest - chef = Maggie Zhu

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten