Pasta all'amatriciana

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Pasta all'amatriciana

    Pasta all'amatriciana

    Pasta all'amatriciana

Dit is een traditioneel Italiaanse recept. 

 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
200gr Bucatini
125gr guanciale
400gr gepelde tomaten
100ml witte wijn
Pecorino kaas (geraspt)
Chili vlokken
Zout en peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

VOORBEREIDING:

Vul de grote pan met water en breng het aan de kook. Snij de guanciale in reepjes. Doe de gepelde tomaten in een kom en prak ze met een vork.

BEREIDINGSWIJZE:

Als de water kookt doe je 1 eetlepel zout er in ,goed roeren, en dan doe je bucatini er in. Kijk op de verpakking waneer de pasta al dente is.
Ondertussen doe je de guanciale in hapjes pan en bak het ongeveer in laag/medium vuur 2a3 minuten totdat de reepjes wat krokanter worden en dat er genoeg vet eruit komt. (Daarom hoef je geen olie of boter te gebruiken).
Giet dan de wijn er in, en kookt totdat de alcohol verdampt. Daarna doe je de tomaten er in en breng het op smaak met zout en peper en doe ook een beetje chili vlokken er in. Let wel op met zout ,want je heb zout in pasta water gedaan ,en guanciale en pecorino zijn ook zoutig van smaak.
Als de bucatini klaar is, haal je het eruit en doe het in de hapjespan en mix het goed door elkaar.
Doe dan nog de geraspte pecorino erbij en dan nog goed door elkaar mixen en dan is het klaar.

Serveertip

Bij het serveren kan je natuurlijk nog extra pecorino erop strooien

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

FvW1988 avatar
FvW1988

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten