French dressing

  • Amerikaans, Saus/dressing
  • 0-10 min.

French dressing, in de consumentgerichte Amerikaanse keuken en in de winkel gekochte producten in de Verenigde Staten, is een romige dressing die in kleur varieert van lichtoranje tot felrood. Het is gemaakt van olie, azijn, suiker en andere smaakstoffen, waarbij de kleur is afgeleid van tomaat en vaak paprika.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
12 cl neutrale olie, zoals groente, koolzaad of druivenpitolie
6 cl ketchup
3 eetlepels appelciderazijn
2 eetlepels kristalsuiker
1/2 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel uienpoeder
1/4 theelepel zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Doe de olie, ketchup, appelciderazijn, kristalsuiker, paprikapoeder, uienpoeder en zout in een blender. Mix tot het geëmulgeerd en romig is.

Bron

pinterest

Serveertip



De French dressing kan maximaal 1 week in een luchtdichte verpakking worden bewaard. Schud of klop het voor elk gebruik goed door elkaar.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten