Zuurgoed van komkommer, rode ui en warme kruiden.

  • Aziatisch, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Zuurgoed van komkommer,  rode ui en warme kruiden.

    Zuurgoed van komkommer, rode ui en warme kruiden.

    Zuurgoed van komkommer, rode ui en warme kruiden.

  • Zuurgoed van komkommer,  rode ui en warme kruiden.

    Zuurgoed van komkommer, rode ui en warme kruiden.

    Zuurgoed van komkommer, rode ui en warme kruiden.

  • Zuurgoed van komkommer,  rode ui en warme kruiden.

    Zuurgoed van komkommer, rode ui en warme kruiden.

    Zuurgoed van komkommer, rode ui en warme kruiden.

  • Zuurgoed van komkommer,  rode ui en warme kruiden.

    Zuurgoed van komkommer, rode ui en warme kruiden.

    Zuurgoed van komkommer, rode ui en warme kruiden.

  • Zuurgoed van komkommer,  rode ui en warme kruiden.

    Zuurgoed van komkommer, rode ui en warme kruiden.

    Zuurgoed van komkommer, rode ui en warme kruiden.

Heerlijk , snel en kruidig zoetzuur. Smaakt prima bij Aziatische gerechten. Van deze hoeveelheid kon ik 2 potjes vullen.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 komkommer gewassen
1 grote rode ui, geschild in kwart ringen
250 ml wijnazijn
200 ml water
3 - 4 el suiker
½ tl zout
½ tl pimentpoeder
2 kruidnagels
1 laurierblaadje
3 ringetjes rode peper zonder zaad
2 schone gesteriliseerde potjes met schroefdeksel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan, snijplank, mes, of schaaf

Bereidingswijze

Was de komkommer. Halveer deze in de lengte en haal er de zaadjes met een lepeltje uit. Schaaf of snij de komkommerhelften in dunne plakjes. Snij 3 ringetjes van de rode peper af. Verwijder eventuele zaadjes.


Breng, azijn, water , zout, suiker , kruidnagels , laurierblad en piment aan de kook Laat de suiker geheel oplossen.

Voeg komkommer, rode peper en rode ui toe enkele seconden meekoken.

Verdeel de vaste inhoud van de pan in de schone potjes en giet er het zuurmengsel overheen. Draai de deksels erop. Zet omgekeerd voor 15 minuutjes op een schone handdoek. Daarna rechtop .

Heel lang houdbaar. Erg lekker bij pittige Aziatische gerechten. Een beetje door een salade, of als extra zuurtje bij de maaltijd of bij de boterham

Serveertip

****Zet de potjes met de deksels in de oven. Verwarm de oven tot 150 graden en laat de potjes en deksels 15 minuten staan. Zet de oven uit en laat de potjes en deksels tot gebruik in de oven staan.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten