Roz Maamar ( Egyptische gebakken rijst)

  • Arabisch, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Roz Maamar  ( Egyptische gebakken rijst)

    Roz Maamar ( Egyptische gebakken rijst)

    Roz Maamar ( Egyptische gebakken rijst)

Een klassiek Egyptisch gerecht, gebakken rijst (ook bekend als Roz Maamar) wordt op verschillende manieren gemaakt, maar deze hartige versie is een recept van een Egyptische familie  uit Zuid Egypte. Gemaakt met romige boter en rijke slagroom, het is krokant van buiten, zacht van binnen en ongelooflijk lekker! Serveer warm .

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
800 g kort korrelige rijst
8 el boter op kamertemperatuur
24 cl zure room
1 el zeezout
2-3 tl zwarte peper (meer of minder naar smaak)
24 cl zware room of volle melk
24 cl slagroom (ook bekend als ishta)
48 cl runderbouillon
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180°C
-Was de rijst tot het water helder is. Sla deze stap niet over!
-Voeg in een kom rijst, zout en peper toe. Mix tot de rijst goed gemengd is met het zout en de peper.
-Voeg in een grote ovenschotel de boter toe en smeer uit tot de binnenkant volledig bedekt is.
-Voeg zure room toe en doe hetzelfde. Zorg ervoor dat je een gelijkmatige laag over de binnenkant van de schotel verdeelt
-Voeg rijst, slagroom, zware room en bouillon toe. Niet roeren.
-Je kunt er een zachte draai aan geven zonder de bodem en zijkanten aan te raken.
-Dek af en bak gedurende 2 uur.
-Haal uit de oven en serveer direct.

Bron

pinterest

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten