Stoofpotje Witte kool

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Lekker voor in de herfst/winter

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 300 g chorizo
– 1 ui, gesnipperd
– 1 teentje knoflook, uitgeperst
– 1 kleine witte kool, geschaafd
– 2 winterwortels, in reepjes
– ½ l groentebouillon
– 400 g cannellini bonen uit blik
– 2 takjes tijm
– half bosje peterselie
– zwarte peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de chorizo in plakjes. Neem een braadpan met een dikke bodem en bak de worst zonder olie of boter. Er komt voldoende vet uit de worst vrij om de plakjes bruin te bakken. Haal de worst na vijf minuten uit de pan en bak de ui glazig. Voeg knoflook toe en bak even mee. Voeg dan de winterwortelen en de witte kool toe, schep goed om en bak even mee. Voeg de groentebouillon en takjes tijm toe, leg het deksel op de pan en kook de groenten in ongeveer een kwartier gaar. Laat de vloeistof wat inkoken, verwijder de tijm, voeg de uitgelekte bonen en de chorizo toe en verwarm even mee. Bestrooi rijkelijk met versgemalen zwarte peper. Serveer met de fijngeknipte peterselie. Lekker met aardappelpuree.

Bron

De tuin op tafel

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ezmire avatar
ezmire

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten