Limburgse zuurvlees

  • Nederlands, Bijgerecht
  • > 120 min.
  • Limburgse zuurvlees

    Limburgse zuurvlees

    Limburgse zuurvlees

Limburgse zoervleisj lekker met frietjes!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg riblappen in blokjes gesneden
2 uien in halve ringen gesneden
Flinke scheut boter of olie
2 eetlepel appelstroop
4 eetlepel ketjap manis
3 laurierblad
4 kruidnagel
500 ml azijn
500 ml water
Peper
Zout
Nootmuskaat
Allesbinder
Suiker naar smaak of ketjap manis
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe een scheut boter/olie in de pan en kruid ondertussen het vlees met peper, zout en nootmuskaat.
Zodra het vlees bruin is, bak je de uien mee. Zijn de uien glazig, dan haal je het vlees en de uien uit de pan. Doe de ketjap manis in de pan en voeg de stroop toe. Goed roeren totdat het mengsel een beetje bruin/stroperig wordt. Voeg de azijn en het water toe en breng aan de kook. Daarna doe je het vlees, kruidnagel en laurierblad erbij en roer je alles goed door.
Dit laat je 2 uur op zacht vuur sudderen met de deksel op de pan. Af en toe goed doorroeren. Zodra het vlees zacht is, kun je om de saus wat dikker te maken wat allesbinder erbij doen, mocht dit nodig zijn. Naar smaak kan nog suiker of ketjap manis toegevoegd worden.

Lekker met frietjes!!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

walbo avatar
walbo

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten