Griekse lamskoteletten

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Griekse lamskoteletten

    Griekse lamskoteletten

    Griekse lamskoteletten

Net als een Grieks restaurant of nog beter! Of je nu besluit ze te grillen of te bakken in een gietijzeren koekenpan (of gewone pan), we marineren het vlees minstens 30 min of een ganse nacht ! Deze zelfgemaakte Griekse lamskoteletten zijn favoriet bij het hele gezin! Als je deze eenmaal hebt geprobeerd, wil je ze  nooit anders!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
marinade:
olijfolie
Sap van 1 citroen
2 tl gedroogde oregano
4 teentjes knoflook fijngehakt
1 tl zout
0,5 tl versgemalen zwarte peper

8 lamskoteletjes
1 el olijfolie om te bakken
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Dep het vlees droog met keukenpapier en verwijder eventuele scherven of botfragmenten
-Meng alle ingrediënten samen in een kleine kan of kom.
-Schik de lamskoteletten in een grote ovenschaal of op een groot bord, giet de marinade over het lam en wrijf het in het vlees. Dek af met plasticfolie en marineer een half uur, of voor een diepere smaak, marineer een nacht in de koelkast, draai het vlees van tijd tot tijd (laat lamskoteletten voor het bakken 30 minuten op kamertemperatuur komen).
-Verhit olie in een pan (bij voorkeur gietijzer of grillplaten) op hoog vuur tot het net begint te roken. Bak of gril lamsvlees in 2 porties gedurende 3-4 minuten aan elke kant, afhankelijk van de dikte, tot het naar wens is. (Meestal zijn ze bij 3 minuten per kant medium, en bij 4 minuten zijn ze medium-well.)
-Laat 5 minuten rusten alvorens te serveren.
-Bestrooi met een beetje extra gedroogde oregano voor extra smaak en een beetje extra citroensap (optioneel).

Bron

pinterest ) chef = Karina

Serveertip

Optioneel:
met de overgebleven marinade:
-zet het vuur laag tot medium-laag en laat eventuele overgebleven druppels in de pan. Als de pan op het vuur staat, giet je de overgebleven marinade erbij, samen met 1 eetlepel boter en 8 cl runderbouillon. Breng aan de kook en laat minimaal 5 minuten koken. Roer er een eetlepel citroensap door en serveer bij het lamsvlees.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten