Gestoofde lamsschenkel

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Gestoofde lamsschenkel

    Gestoofde lamsschenkel

    Gestoofde lamsschenkel

Mals en van het bot vallende lamsschenkels gestoofd in een heerlijk rijke saus . Het vlees glijdt gewoon van het bot!  Serveer met aardappelpuree, rijst of pasta , groentjes zoals sperziebonen gaan er goed bij . 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eetlepels extra vergine olijfolie
4 - 6 lamsschenkels ontdaan van overtollig vet
1 grote witte ui gesnipperd
6 teentjes knoflook fijngehakt
2 grote wortelen gesneden (2 cm dik )
1 snufje grof zout en versgemalen peper
50 g bloem
1/2 liter runderbouillon
36 cl rode wijn zoals Pinot Noir, of een Chianti
400 g passata
2 eetlepels tomatenpuree
2 runderbouillonblokjes gekneusd
1 theelepel verse rozemarijn fijngehakt
2 eetlepels verse peterselie fijngehakt
2 laurierblaadjes
Zout en peper naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

DE OVEN METHODE:
-Verwarm de oven voor op 175 °C
-Was en dep de lamsschenkels droog met keukenpapier.
-Verhit 1 eetlepel olie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Braad twee schenkels in de hete olie tot ze aan alle kanten bruin zijn. Herhaal met de resterende schenkels en olie.
-Breng over naar een bord, bedek met folie om warm te houden, opzij zetten.
-Fruit in de pan-sappen de wortelen en in blokjes gesneden uien tot ze zacht zijn (ongeveer 3 minuten), voeg dan knoflook toe en bak gedurende 1 minuut.
-Doe de schenkels terug in de pot; breng op smaak met 1 theelepel grof zout en 1/2 theelepel gemalen peper.
-Bestrooi met bloem, schep goed om en kook 4-5 minuten om de bloem bruin te maken.
-Voeg bouillon, wijn, puree, tomatenpuree, bouillon en kruiden toe. Breng aan de kook en dek af, breng over naar het onderste deel van de oven en kook 2 1/2 uur, of tot het vlees zacht uit elkaar valt (stel de hitte zo in dat de vloeistof heel langzaam suddert).
-Breng de schenkels voorzichtig over op een bord en hou warm met folie
-Gooi de laurierblaadjes uit de saus en plaats de pan op het fornuis. Sudder de saus op middelhoog vuur tot hij is ingedikt tot de gewenste consistentie.
OPTIONEEL: verwijder eventueel extra vet dat naar de oppervlakte stijgt.
-Garneer met peterselie en serveer met aardappelpuree, rijst of pasta.

Bron

pinterest - chef = Karina

Serveertip

Om de volgende dag te serveren, laat de braadpan volledig afkoelen, dek af en zet in de koelkast.
Op de dag van serveren minimaal een uur uit de koelkast halen voordat je het weer opwarmt. Zet op middelhoog vuur en laat zachtjes sudderen voor ongeveer 10 - 15 minuten, bedruip de schenkels en groenten met de saus.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten