Ovenschotel met kabeljauw, champignons, lente- ui en mosterdroomsaus.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Ovenschotel met kabeljauw, champignons, lente- ui en mosterdroomsaus.

    Ovenschotel met kabeljauw, champignons, lente- ui en mosterdroomsaus.

    Ovenschotel met kabeljauw, champignons, lente- ui en mosterdroomsaus.

  • Ovenschotel met kabeljauw, champignons, lente- ui en mosterdroomsaus.

    Ovenschotel met kabeljauw, champignons, lente- ui en mosterdroomsaus.

    Ovenschotel met kabeljauw, champignons, lente- ui en mosterdroomsaus.

  • Ovenschotel met kabeljauw, champignons, lente- ui en mosterdroomsaus.

    Ovenschotel met kabeljauw, champignons, lente- ui en mosterdroomsaus.

    Ovenschotel met kabeljauw, champignons, lente- ui en mosterdroomsaus.

  • Ovenschotel met kabeljauw, champignons, lente- ui en mosterdroomsaus.

    Ovenschotel met kabeljauw, champignons, lente- ui en mosterdroomsaus.

    Ovenschotel met kabeljauw, champignons, lente- ui en mosterdroomsaus.

  • Ovenschotel met kabeljauw, champignons, lente- ui en mosterdroomsaus.

    Ovenschotel met kabeljauw, champignons, lente- ui en mosterdroomsaus.

    Ovenschotel met kabeljauw, champignons, lente- ui en mosterdroomsaus.

  • Ovenschotel met kabeljauw, champignons, lente- ui en mosterdroomsaus.

    Ovenschotel met kabeljauw, champignons, lente- ui en mosterdroomsaus.

    Ovenschotel met kabeljauw, champignons, lente- ui en mosterdroomsaus.

  • Ovenschotel met kabeljauw, champignons, lente- ui en mosterdroomsaus.

    Ovenschotel met kabeljauw, champignons, lente- ui en mosterdroomsaus.

    Ovenschotel met kabeljauw, champignons, lente- ui en mosterdroomsaus.

  • Ovenschotel met kabeljauw, champignons, lente- ui en mosterdroomsaus.

    Ovenschotel met kabeljauw, champignons, lente- ui en mosterdroomsaus.

    Ovenschotel met kabeljauw, champignons, lente- ui en mosterdroomsaus.

Gemakkelijke ovenschotel met kabeljauw, champignons en lente- ui gegaard in een mosterd-roomsaus en getopt met amandelschaafsel. Lekker met een romige puree en sperzieboontjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
300 g kabeljauwfilet ( of haas) in stukjes van ca 10 cm
1 bosje lente-uitjes in ringetjes gesneden
125 g champignons in plakjes gesneden
15 g boter
1 el bloem
1 el citroensap
1 dl melk
¼ dl slagroom( kookroom)
1 el (dragon)mosterd
40 g geschaafde amandelen
peper en zout naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal, snijplank, mes en pan

Bereidingswijze

Smelt het klontje boter en roerbak de uienringetjes met de plakjes champignon 3 minuten. Roer er de bloem doorheen en laat even pruttelen. Voeg het citroensap toe en vervolgens beetje bij beetje al roerende de melk en de room. Laat deze saus even koken. Roer er de mosterd door en breng op smaak met peper en zout.

Leg de stukken kabeljauw naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Bestrooi de vis met wat zout en peper en giet er de saus overheen. Bestrooi het gerecht met de geschaafde amandelen en laat de vis in circa 20 minuten garen in een voorverwarmde oven van 180 graden. Als de amandeltjes nog niet bruin zijn , kun je de schaal even onder de hete grill zetten.

Bron

Visrecepten .nl Eigen tekst en foto's

Serveertip

Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten