Drinkbouillon

  • Belgisch, Soep
  • 10-20 min.

Met de koude dagen maakt ik makkelijk een drinkbouillon om s'avonds voor de tv een warme drank zou kunnen drinken krijgt ik het lekker warm van

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 klein gesnipperde ui
2 kleine gepelde tomaten en in blokjes gesneden
mespuntje laurier poeder
mespuntje tijm poeder
4 - 6 takjes peterselie
1/2 l warm water + 3 dl kokend water
2 blokjes bouillon , naar keuze
2 el maïszetmeel
2 - 4 el droge sherry
peper
worcestersaus
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe de ui in een soep pot met de tomatenblokjes , laurier -en tijmpoeder en de takjes peterselie. Schenk 1/2 l warm water in de pot. Voeg de bouillonblokjes toe (verkruimeld) en laat het water 5 - 8 zachtjes doorkoken.
Draai de inhoud van de pot door een zeef en wrijf de groentepuree door de zeef op een andere pot. Meng desgewenst het maïszetmeel met koud water tot een papje en bind daarmee de bouillon.
Schenk de sherry met 3 dl kokend water in de pot. Draai het vuur zo laag dat de bouillon tegen de kook aan blijf.
Proef de bouillon , voeg naar smaak peper of worcestersaus toe en serveer de bouillon in een kop.
Doe de rest in bokalen ib de koelkast of in potjes voor in de vriezer voor volgende gebruik om enkel op te warmen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Peter6003 avatar
Peter6003

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten