Stoofpotje van kalfsniertjes met tomaten en Provençaalse kruiden

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Het orginele recept van mijn moeder was alleen gekruid met peper en zout , ik hebt bij dit recept met pronçaalse kruiden bijgevoegd.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 kalsnieren , in stukken gesneden
bloem
2 grote vleestomaten , gepeld en in stukken gesneden
1 kleine courgette of kleine komkommer , geschild en in staafjes gesneden
1 blikje tomatenpuree
1 1/2 dl kalfsfond
peper en zout
snuifje suiker
1/2 el Provençaalse kruiden
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Gietijzeren braad pot of hoge braadpan
kleine mengkom
garde

Bereidingswijze

Maak eerst de Provençaalse kruiden : 1 1/2 el rozemarijn , 1/2 el tijm , 1/2 el oregano , 1 el bonenkruid en 1 el basilicum en meng ze goed door elkaar.
Dep de in stukken gesneden kalfsnieren goed droog en bestuif ze lichtjes met bloem en laat ze snel bakken in hete boter in een pot of hoge pan en kruid ze met peper en zout. Laat ze rondom goudbruin bakken.
Doe daarna de tomatenblokjes en de staafjes courgette bij het vlees.
Doe de kalfsfond in een mengkom en meng de tomatenpuree los in de fond en doe dit ook bij het vlees.
Breng daarna op smaak met de suiker en de Provençaalse kruiden.
Dek af en laat het ca.20 minuten zachtjes sudderen op een laag vuurtje of tot het vlees gaar is.
Serveer met gebakken aardappelen of aardappelschijfjes.

Serveertip

Koop panklare niertjes dan hoeft u ze niet niet meer te laten trekken in zout water dan is dit gerecht in amper een half uur klaar.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Peter6003 avatar
Peter6003

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten