Obatzda (Duitse Bier Kaas Dip)

  • Duits, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Obatzda  (Duitse Bier Kaas Dip)

    Obatzda (Duitse Bier Kaas Dip)

    Obatzda (Duitse Bier Kaas Dip)

Obatzda, een smaakvolle Duitse bierkaasdip, is een biertuinklassieker gemaakt met camembertkaas, boter en bier! Deze gemakkelijke kaasdip kan van tevoren worden gemaakt en is een heerlijk aperitief of snack met pretzels of rustiek brood. Perfect voor uw volgende Oktoberfest-feest!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
170 g Smeerbare kaas
200 g Brie of Camembert Kaas
75 g ongezouten boter, kamertemperatuur
4 el witbier
0,5 tl karwij, gemalen
1,25 tl paprikapoeder
0,25 tl zout
0,25 tl versgemalen peper
10 g bieslook, fijngesneden
1 witte ui, fijngesneden
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snijd de Brie (of Camembert) Kaas in kleine blokjes en voeg deze toe aan een middelgrote kom.
-Voeg de smeerkaas, boter, witbier, gemalen karwij, gemalen paprika, zout en versgemalen peper toe en meng met een vork tot een samenhangend en glad geheel.
-Dek het luchtdicht af en laat het minimaal 3 uur of een nacht in de koelkast staan.
-Haal het uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen voordat je het serveert.
-Garneer met bieslook en fijngesneden uienringen.

Bron

pinterest - chef = Julia Foerster

Serveertip

In de koelkast blijft deze dip ongeveer 3 dagen vers (zonder uien).

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Doorsturen

Home Recepten