Quiche met geitenkaas, gemengde paddenstoelen , walnoten en tijm.

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Quiche met geitenkaas, gemengde paddenstoelen  , walnoten en tijm.

    Quiche met geitenkaas, gemengde paddenstoelen , walnoten en tijm.

    Quiche met geitenkaas, gemengde paddenstoelen , walnoten en tijm.

  • Quiche met geitenkaas, gemengde paddenstoelen  , walnoten en tijm.

    Quiche met geitenkaas, gemengde paddenstoelen , walnoten en tijm.

    Quiche met geitenkaas, gemengde paddenstoelen , walnoten en tijm.

  • Quiche met geitenkaas, gemengde paddenstoelen  , walnoten en tijm.

    Quiche met geitenkaas, gemengde paddenstoelen , walnoten en tijm.

    Quiche met geitenkaas, gemengde paddenstoelen , walnoten en tijm.

  • Quiche met geitenkaas, gemengde paddenstoelen  , walnoten en tijm.

    Quiche met geitenkaas, gemengde paddenstoelen , walnoten en tijm.

    Quiche met geitenkaas, gemengde paddenstoelen , walnoten en tijm.

  • Quiche met geitenkaas, gemengde paddenstoelen  , walnoten en tijm.

    Quiche met geitenkaas, gemengde paddenstoelen , walnoten en tijm.

    Quiche met geitenkaas, gemengde paddenstoelen , walnoten en tijm.

  • Quiche met geitenkaas, gemengde paddenstoelen  , walnoten en tijm.

    Quiche met geitenkaas, gemengde paddenstoelen , walnoten en tijm.

    Quiche met geitenkaas, gemengde paddenstoelen , walnoten en tijm.

Al eens eerder maakte ik onderstaande quiche met feta, spinazie en walnoten. Een heerlijke, vegetarische combi.

Deze taart lijkt er een beetje op, met walnoten, geitenkaas en tijm als smaakmaker is dat een gouden trio dat uitstekend qua smaak bij elkaar past.
Ik heb bladerdeeg gebruikt, dat nog in de vriezer lag en een mengsel van 4 soorten paddenstoelen. Bovendien koos ik voor geitenkaas pareltjes. 

Speciaal voor ons tweetjes heb ik ooit eens een kleine quichevorm aangeschaft. We houden er  niet van om  quiche uit de vriezer op te warmen.

spinazie-quiche-met-feta-en-gekarameliseerde-walnoten

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
30 gram boter
1 rode ui (in halve ringen)
2 teentjes knoflook (geperst)
1 eetlepel witte wijnazijn
600 gram champignons (in plakjes, schoongeveegd)( 300 gram kastanje en witte champignons, oesterzwam en shii-take)
1 eetlepel gedroogde tijm
1 rol hartig taartdeeg (koelvers) ( bladerdeeg)
4 eieren
125 milliliter slagroom( kookroom)
75 gram zachte geitenkaas (verbrokkeld) (100 gram geitenkaas pareltjes) .
2 eetlepels walnoten (grof gehakt)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
quiche of lage taartvorm, snijplank, mes en pan

Bereidingswijze

Smelt het klontje roomboter en fruit de ui en de knoflook 3 minuten. Blus met de wijnazijn. Voeg alle paddenstoelen en de tijm toe en bak 5 minuten.

Bekleed ondertussen de ingevette vorm . Roer de eieren los in een kom en voeg de room toe en klop met peper en zout door elkaar. Voeg de helft van de geitenkaas toe en roer door.


Breng de inhoud van de pan over in de quichevorm. Giet er het eimengsel overheen. Verdeel de rest van de geitenkaas en de grof gehakte walnoten over en zet de quiche voor circa 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Bron

Proef het Zuiden eigen tekst, foto's en kleine aanpassing

Serveertip

Op zoek naar een vegetarische quiche? Deze quiche met geitenkaas en walnoten is dan perfect. Even in de oven en je kunt heerlijk genieten!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten