Ovenschotel sperziebonen ham, kaas, champignons, aardappelschijfjes

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Ovenschotel sperziebonen ham, kaas, champignons, aardappelschijfjes

    Ovenschotel sperziebonen ham, kaas, champignons, aardappelschijfjes

    Ovenschotel sperziebonen ham, kaas, champignons, aardappelschijfjes

  • Ovenschotel sperziebonen ham, kaas, champignons, aardappelschijfjes

    Ovenschotel sperziebonen ham, kaas, champignons, aardappelschijfjes

    Ovenschotel sperziebonen ham, kaas, champignons, aardappelschijfjes

  • Ovenschotel sperziebonen ham, kaas, champignons, aardappelschijfjes

    Ovenschotel sperziebonen ham, kaas, champignons, aardappelschijfjes

    Ovenschotel sperziebonen ham, kaas, champignons, aardappelschijfjes

Beetgaar gekookte sperziebonen gemengd met gebakken champignons, reepjes gekookte achterham en Parmezaanse kaas. Bovenlaag van voorgekookte aardappelschijfjes en geraspte kaas. Lekker smullen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram sperziebonen, schoongemaakt in kleine stukken
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
250 gram champignons, in plakjes
1 eetlepel olie
150 gram achterham in reepjes
75 gram Parmezaanse kaas flakes of eventueel grof geraspte Parmezaanse kaas
plm. 700 gram voorgekookte aardappelschijfjes (zelf og gekocht)
geraspte kaas voor de bovenlaag
peper, zout, nootmuskaat
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pannen
ovenschaal
koekenpan

Bereidingswijze

Kook de sperziebonen beetgaar en maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Kook de aardappelschijfjes gaar in water met zout of gebruik de aardappelschijfjes uit het koelvak van de supermarkt.
Verhit de olie in de koekenpan. Bak hierin de champignons bruin. Voeg de ui en de knoflook erbij en bak tot glazig. Meng de sperziebonen, de reepjes ham en de kaas flakes hierdoor. Maak op smaak met peper en zout. Doe de bonenmassa onderin de ovenschaal.
Verdeel de aardappelplakjes erover en strooi wat geraspte kaas over de aardappelschijfjes.
Zet de schaal plm. 25 tot 30 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot alles een goudbruine kleur heeft gekregen.

Serveertip

Lekker met een salade.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten