Aardappelkoekjes met salami

  • Belgisch, Tussendoortje
  • 20-30 min.

Deze koekjes maakt ik regelmatig klaar voor als tussendoortje of  s'avonds voor de tv 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 g bloem
1 ei
3 el melk
200 g aardappelen , gewicht na het schillen
1 sjalot
150 g salami
boter
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mengkom
stamper
garde
klein pannetje

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snij in blokjes , was ze en kook ze gaar in gezouten water , giet ze af en pureer ze. Laat de puree wat afkoelen.
Klop de eieren los met de melk , doe er dan de bloem bij en roer tot gladde deeg.
Snipper de sjalot fijn en vermeng ze met aardappelpuree en het beslag , roer om zodat alles goed gemengd is.
Snijd de salami in fijne reepjes.
Verhit wat boter in een klein pannetje , schep er een hoopje beslag en duw het wat plat met een vork. Leg er een paar salamireepjes op en daarop weer een lepel deeg.
Bak het aardappelkoekjes aan beide kanten goudbruin , doe dit ook bij de rest van het deeg.
De aardappelkoekjes kan je zowel warm als koud eten.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Peter6003 avatar
Peter6003

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten