Soep met kaas

  • Frans, Soep
  • 20-30 min.

Recept gekregen van een collega boogschutter uit Frankrijk. Het is een lekkere soep en het is ook een stevige winter kost. 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 l vlees-of rundsbouillon
200 g beaufortkaas
100 ml verse room
3 eierdooiers
2 el bloem
2 knoflookteentjes
peper en zout
2 glazen droge witte wijn
handvol gehakte peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
soep pot
kaasrasper
garde

Bereidingswijze

Rasp de kaas en vermengen met de eierdooiers en de room in een soep pot . Voeg de bloem , de look , peper en zout er ook aan toe en aanlengen met 1/4 l van de bouillon.
Goed mengen en op een laag vuur al roerend opwarmen tot aan het kookpunt.
Zodra het mengsel kookt voeg je de rest van de bouillon bij het mengsel en laat dan rustig sudderen op sudderen op een laag vuur gedurende 20 minuten.
Alvorens op te dienen de gehakte peterselie bijvoegen.
Bon appetit

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Peter6003 avatar
Peter6003

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten