Paling in 't rood

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Op een dag kwam mijn vader thuis met palingen die hij gevangen had en wiste ik dat het die dag paling op tafel komt , toen hij de paling gekuist en klaargemaakt had keken wij raar op dat hij paling in het rood gemaakt had in plaats van in het groen en zeide dat hij het recept gekregen had van een collega visser en toen die dag dat maakte en het was en is nog altijd heerlijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4 panklare palingen , in stukken van 5 à 6 cm
4 heel dikke rijpe tomaten , gepeld pitten verwijderen en in grove stukken snijden
1 ui , gehakt
2 teentjes knoflook , geperst
2 dl droge witte wijn
3 dl water
boter
1 takje dragon en 1 takje tijm , verse
2 blaadjes laurier
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kookpot
lookpers

Bereidingswijze

Stoof de in stukken gesneden paling samen met de ui even aan in en klont hete boter en kruid met peper en zout.
Voeg daarna de tomatenblokjes en knoflook uit de pers bij. Laat 5 minuten meestoven.
Overgiet dan met de wijn en het water en voeg er de verse tuinkruiden aan toe.
Dek af en laat nog ca. 15 zacht sudderen op een laag vuur of tot de paling gaar is.
Serveer met aardappelpuree of met gestoomde aardappelen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Peter6003 avatar
Peter6003

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten