Spaanse omelet

  • Spaans, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Spaanse omelet

    Spaanse omelet

    Spaanse omelet

Een lekkere Spaanse lunch met chorizo

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1/2 kg aardappelen , gewicht na het schillen
200 g chorizo , in fijne sneetjes
1 ui
1 rode en 1 groene paprika
2 tomaten
6 el olijfolie
8 eieren , losgeklopt
2 el melk
peper en zout
verse kruiden , peterselie ; dragon , bieslook...à volonté
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote braadpan met antiaanbaklaag
mengkom
garde

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snij ze in niet te dikke schijfjes (ong. 1 cm dik). Kook de aardappelen net niet te gaar. Laat afkoelen.
Snij de ui in ringen en de paprika's in blokjes.
Halveer de tomaten , verwijder de zaadjes en snij in blokjes.
Verhit de helft van de olie in een grote braadpan , smoor de ui en de paprika's blokjes op een middelmatig vuur (ong. 15 minuten). Hou de groenten even apart op een bord.
Verwarm de resterende olie en bak de aardappelschijfjes krokant aan beide kanten.
Klop de eieren met de melk los en kruid met peper en zout.
Bedek de gebakken aardappelschijfjes met de groenten , tomatenblokjes en chorizo. Overgiet met de losgeklopte eieren en kruid royaal met een mengeling van de verse kruiden.
Serveer een gemengde salade bij de Spaanse omelet.

Bron

budgetkoken.be

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Peter6003 avatar
Peter6003

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten