Soepje van schorseneren met wilde champignons

  • Belgisch, Soep
  • 30-60 min.
  • Soepje van schorseneren met wilde champignons

    Soepje van schorseneren met wilde champignons

    Soepje van schorseneren met wilde champignons

Een heerlijke warme soep voor de koude dagen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
30 g boter
800 ml gevogeltefond
lookkruiden
peper en zout
1 1/2 kg schorseneren
1 ui
150 g wilde champignons (trompet de mort , cantharellen , girolles en bruine champignons)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
dunschiller
mixer
soeppot
koekenpan
zeef

Bereidingswijze

Week de schorseneren op voorhand in water , om het meeste zand al te verwijderen.
Schil de schorseneren met een dunschiller (doe best handschoentjes aan) en snij ze in blokjes , zorg dat er geen zwarte oogjes meer zijn.
Bewaar in water met een beetje citroensap tegen het verkleuren.
Pel en snipper de ui.
Reinig de champignons en scheur ze in kleine stukjes.
-trompet de mort: snij een klein stukje van de steel
-girroles: schraaf de steel wat af en snij de basis van de steel af
-cantharellen: steeltje bijsnijden
-bruine champignons: verwijder steeltjes en versnij in schijfjes
Laat een klontje boter smelten en fruit de ui aan.
Voeg de blokjes schorseneren en kruid met lookkruiden , peper en zout.
Voeg hierbij de wijn en de gevogeltefond.
Laat 20 minuten garen onder gesloten deksel.
Smelt een klontje boter in een pan , laat goed heet worden en voeg de champignons toe.
Stoof kort aan , en kruid met peper en zout.
Mix de en zeef.
Verdeel de champignons over mooie warme borden en schenk de soep over de champignons.

Bron

lacroix.be

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Peter6003 avatar
Peter6003

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten