Pompoensoep met Marsala en Mascarpone

  • Italiaans, Soep
  • 30-60 min.
  • Pompoensoep met Marsala en Mascarpone

    Pompoensoep met Marsala en Mascarpone

    Pompoensoep met Marsala en Mascarpone

Pompoensoep met Marsala en Mascarpone met een heerlijk geroosterd, boterachtige amandeltopping is de perfecte elegante starter van een lekker diner 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Soep
â–¢ 3 eetlepels boter
â–¢ 2 eetlepels olijfolie
â–¢ 1 grote ui - grof gesnipperd
â–¢ 5 teentjes knoflook - grof gesneden
â–¢ 2 eetlepels bloem voor alle doeleinden
â–¢ 24 cl Marsala-wijn
â–¢ 1,5 L kippenbouillon
â–¢ 2 blikjes pompoenpuree - geen pompoentaartvulling
â–¢ 200 g mascarpone-kaas
â–¢ 24 cl zware room
â–¢ Zout - naar smaak
Amandeltopping :
â–¢ 2 eetlepels boter
â–¢ ½ kopje geschaafde amandelen
â–¢ 2 eetlepels turbinado suiker ( natuurlijke bruine suiker)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Soep :
-Verhit boter en olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 6-8 minuten of tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en bak 1-2 minuten.
-Voeg de bloem toe en bak 1-2 minuten.
-Roer langzaam de Marsala-wijn erdoor. Aan de kook brengen. Zet het vuur lager en kook 1-2 minuten of tot er een dikke pasta ontstaat.
-Voeg de kippenbouillon en pompoenpuree toe.
-Breng weer aan de kook.
-Zet het vuur lager en laat 20-25 minuten sudderen of tot de ui heel zacht is.
-Haal van het vuur. Roer de mascarpone en de slagroom erdoor.
-Pureer met een staafmixer tot een zeer gladde massa.
-Voeg zout naar smaak toe.
Amandeltopping :
-Houd een stuk bakpapier of vetvrij papier klaar en leg het plat op het aanrecht of op een bakplaat. Smelt boter in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg de amandelen toe en roer om met de boter te bedekken.
-Strooi de suiker over de amandelen. Blijf 3-4 minuten roeren tot de amandelen een heel licht geroosterde kleur beginnen te krijgen.
-Haal de pan van het vuur en plaats de amandelen in een gelijkmatige laag op het perkament of vetvrij papier.
-Probeer de suiker zo gelijkmatig mogelijk over de amandelen te verdelen. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
-Breek de topping in kleine stukjes (het zal breekbaar zijn, maar zelfs als amandelen afbreken, dat is goed - ze kunnen nog steeds over de soep worden gestrooid) en leg ze op de soep.

Bron

pinterest - chef = Carol

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten