Pittige Kip/Zoete aardappel / Pindasoep

  • Amerikaans, Soep
  • 30-60 min.
  • Pittige Kip/Zoete aardappel /  Pindasoep

    Pittige Kip/Zoete aardappel / Pindasoep

    Pittige Kip/Zoete aardappel / Pindasoep

Deze pittige soep is zowel stevig als gezond! Met veel smaakvolle ingrediënten, eiwitten en groenten is deze Afrikaans geïnspireerde soep de perfecte winteropwarmer. 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 eetlepels canola-olie
1 middelgrote ui - gesnipperd
1 grote wortel - gehakt
2 stengels bleekselderij - fijngesneden
1 middelgrote rode paprika - zonder zaadjes en fijngehakt
2 middelgrote zoete aardappelen - geschild en in blokjes van inch gesneden
2 serrano- of jalapenopepers - indien gewenst zonder zaadjes, fijngehakt plus gesneden chilipepers voor garnering
4 teentjes knoflook - fijngehakt
1 flinke eetlepel gehakte gember
1 ½ eetlepels gemalen koriander
1 L kippenbouillon
1 blik geplette tomaten
150 g romige pindakaas
400 g versnipperde of in blokjes gesneden gekookte kip
1-2 eetlepels limoensap - naar smaak
50 g gehakte verse koriander - plus meer voor garnering
Cayennepeper - naar smaak (optioneel)
Zout en versgemalen zwarte peper - naar smaak
Gehakte pinda's - voor garnering
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur.
- voeg de uien toe, zet het vuur laag tot medium en bak 3-4 minuten of tot ze zacht beginnen te worden.
-Voeg de wortel en selderij toe. Bak 3-4 minuten.
-Voeg de rode paprika toe. Bak 2-3 minuten.
-Voeg de zoete aardappelen, serrano of jalapeno pepers, knoflook, gember en koriander toe. Bak 2-3 minuten of tot knoflook, gember en koriander geurig zijn.
-Roer de bouillon, tomaten en pindakaas erdoor. Breng aan de kook, zet het vuur laag, dek af met het deksel op een kier en laat 15 minuten sudderen of tot de aardappelen gaar zijn.
-Voeg de kip toe en laat nog 5 minuten op laag vuur sudderen.
-Voeg limoensap naar smaak toe, koriander, cayennepeper indien gebruikt en zout en zwarte peper naar smaak.
-Serveer gegarneerd met gehakte pinda's, koriander, verse serranos of jalapenos en partjes limoen.

Bron

pinterest - chef = Carol

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten