Pasta Anders

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Pasta Anders

    Pasta Anders

    Pasta Anders

  • Pasta Anders

    Pasta Anders

    Pasta Anders

  • Pasta Anders

    Pasta Anders

    Pasta Anders

  • Pasta Anders

    Pasta Anders

    Pasta Anders

  • Pasta Anders

    Pasta Anders

    Pasta Anders

  • Pasta Anders

    Pasta Anders

    Pasta Anders

  • Pasta Anders

    Pasta Anders

    Pasta Anders

  • Pasta Anders

    Pasta Anders

    Pasta Anders

 Een dergelijk recept zag ik ooit eens op YouTube. Ik heb er zo geheel mijn eigen draai en smaak aangegeven en gemaakt voor onze dochter, die elke dinsdag bij ons aan tafel met haar gezinnetje aanschuift. Een door iedereen goedgekeurd gerecht. Zout heb ik achterwege gelaten, immers het spek is al zoutig genoeg en is zelfs  smaakbepalend in dit pastagerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

450 gram pasta naar keuze
1 bouillonblokje kip met minder zout
150 gram gerookt ontbijtspek klein gesneden
2 rode punt paprika in blokjes
1gele paprika schoon in blokjes
1 flinke grote ui gesnipperd
3 plakjes cheddar in stukjes
2 tl Italiaanse kruiden naar smaak
gemalen ( 4 seizoenen ) of zwarte peper naar smaak
200 gram rundergehakt + 200 gram gemengd gehakt( of eigen keuze)
2 el olijfolie
2 el gesnipperde bladpeterselie
1 blik gepelde tomaten. Snij de tomaten klein.
75 gram geraspte mozzarella
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
3 pannen, snijplank en mes

Bereidingswijze

Bak het ontbijtspek in 4 minuten in een droge koekenpan uit. Verwijder eventueel het meeste vet. Voeg het gehakt toe aan de pan met spek en bak al roerend het gehakt rul en gaar. Haal van het vuur en zet opzij.

Neem een andere pan en verwarm de 2 el olie. Voeg de gesnipperde ui toe en fruit 3 minuten.
Voeg vervolgens de 2 soorten paprika toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg de tomaten toe , roer alles goed door en breng op smaak met peper en Italiaanse kruiden. Laat 7 minuten zachtjes koken. Laat de stukjes cheddar in de saus smelten.
Kook ondertussen de pasta met het kippenbouillonblokje volgens de beschrijving gaar. Voeg circa 2-3 el van het kookvocht van de pasta toe aan de saus. Voeg het gehakt met het spek toe aan de saus en warm alles goed door.

Verdeel de pasta over 4 borden en serveer er de saus op . Laat ieder aan tafel zelf eventueel nog wat mozzarella en peterselie toevoegen.

Serveertip

Laat ieder aan tafel zelf eventueel nog wat mozzarella en peterselie toevoegen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten