Plukbrood met Belgische kazen en kruiden

  • Belgisch, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Plukbrood met Belgische kazen en kruiden

    Plukbrood met Belgische kazen en kruiden

    Plukbrood met Belgische kazen en kruiden

Zet een plukbrood op tafel en het is meteen feest. Je moet wel snel zijn want niemand zal aan dit pull apart brood kunnen weerstaan !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 klein wit brood
2 lente-uien
50 g geraspte oud Brugge
50 g geraspte Chimay
2 teentjes knoflook
2 el fijngehakte peterselie
2 el fijngehakte dragon
2 el fijngehakte basilicum
4 sneetjes gedroogde ham
olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
aluminiumfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de verse kruiden fijn en meng ze onder een flinke scheut olijfolie. Pers er de look bij en kruid met peper en zout. Meng goed door elkaar.
Snijd een kruispatroon in het brood , maar snijd niet volledig door.
Snijd de ham in reepjes.
Vul de inkepingen met de kaas en de reepjes ham. Leg het brood op een groot vel aluminiumfolie. Giet de kruidenmarinade over het brood. Zet 20 minuten in de oven.
Verwijder de folie en bek nog 5 minuten verder totdat de bovenkant mooi bruin is.
Snijd de lente-uitjes in ringen en strooi over het brood.
Zet het warm op tafel en smullen maar.

Bron

lekkervanbijons.be

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Peter6003 avatar
Peter6003

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten