Ossobuco

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

Dit recept hebt ik van een kennis gekregen die een lief hebber is van de Italiaanse keuken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kalfsschenkel met been
2 wortelen
2 stengels bleekselder
1 prei
500 g tomatenblokjes uit blik
2 uien
2 teentjes knoflook
4 el boter
5 el olijfolie
250 ml vleesbouillon
250 ml droge witte wijn
bloem
verse tijm , oregano en salie , van elk één takje
1 blaadje laurier
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kookpot
braadpan

Bereidingswijze

Maak een klein sneetje in de rand van de schenkels , dan trekken ze niet krom.
Maak de groenten schoon.
Snij de wortelen in plakjes , de selder boogjes en de prei in ringetjes.
Hak de uien en de knoflook fijn.
Bind de gespoelde tuinkruiden met een keukentouwtje bij elkaar.
Stoof de groenten (behalve de tomatenblokjes) een paar minuten aan in de boter.
Kruid de schenkels met peper en zout en bestuif ze met bloem. Bak ze kort aan in hete olijfolie en leg ze daarna op de groenten.
Blus de braadpan van het vlees met de wijn en laat die wat inkoken. Schenk de saus bij het vlees en de groenten. Doe dan het kruidentuiltje en de tomatenblokjes bij.
Dek af en laat ongeveer 1 uur sudderen op een zacht vuur.
Buona cena !!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Peter6003 avatar
Peter6003

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten