Gochujang sperziebonen

  • Koreaans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Gochujang sperziebonen

    Gochujang sperziebonen

    Gochujang sperziebonen

  • Gochujang sperziebonen

    Gochujang sperziebonen

    Gochujang sperziebonen

Gojuchang is een hartige, zoete en pittige gefermenteerde specerij die je letterlijk aan alles kunt toevoegen. Dit is een van de meest eenvoudige, maar ook heerlijkste vegetarische gerechten die je kunt maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
350 g sperziebonen
5-8 grote teentjes knoflook
1 el gochujang * ( kant-en-klaar zie toelichting onderaan )
1 tl sesamolie
1 el oestersaus
zout naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

--Begin met het hakken van je knoflookteentjes en roerbak op middelhoog vuur tot ze geurig zijn
-Voeg sperziebonen, gochujang en oestersaus toe en roerbak tot de sperziebonen gaar zijn; ongeveer 3-5 minuten
-Breng over naar een serveerschaal en besprenkel met sesamolie en bestrooi met wat zout

Bron

pinterest

Serveertip

* gochujang (고추장, spreek uit: goo-TSJOE-djaeng) is gefermenteerde rode peperpasta uit Korea. Het is een dikke, gladde, beetje plakkerige saus. In het bakje is het donkerrood. Als je het gebruikt in sauzen of soepen, geeft het gerechten een rood-oranje kleur.

Gochujang is één van de meest gebruikte smaakmakers uit de Koreaanse keuken.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten