Wortel-raapsoep met kerrie

  • Australisch, Soep
  • 30-60 min.
  • Wortel-raapsoep met kerrie

    Wortel-raapsoep met kerrie

    Wortel-raapsoep met kerrie

Ondanks de rijke, fluweelachtige textuur is deze veganistische kerriesoep met wortel en raap zuivelvrij. De romigheid wordt bereikt door de gekookte groenten te pureren. Deze soep is lekker als  voor- of hoofdgerecht wanneer het wordt aangevuld met een groene salade en warm brood.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 eetlepels olijfolie
1 grote ui, fijngesnipperd
1 theelepel gemalen korianderzaad
1/2 theelepel zwarte mosterdzaadjes
1 theelepel kerriepoeder
1 eetlepel verse gember, geraspt
2 grote wortelen, geschild en grof gehakt
2 middelgrote rapen, geschild en grof gehakt
1,5 theelepels zout
1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
1 L water
2 theelepels citroensap, vers geperst
3 eetlepels vegan zure room (of zure room of yoghurt voor niet-veganisten), optioneel
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verhit in een grote soeppan op middelhoog vuur 3 eetlepels olijfolie.
-Voeg fijngehakte ui toe en kook tot glazig, af en toe roeren, gedurende ongeveer 4 minuten.
-Voeg koriander, mosterd en kerriepoeder toe. Roer met een houten lepel 1 minuut.Voeg gember toe en roer 1 minuut.Voeg wortelen en rapen toe en bestrooi met zout en peper.Voeg water toe, roer goed en breng aan de kook.
-Zet het vuur laag tot medium-laag en laat het onafgedekt sudderen tot de wortelen en rapen zacht zijn, ongeveer 25 minuten.
-Proef de soep en pas eventueel peper en zout aan. Koel de soep een beetje. Verwijder 24 cl bouillon en breng over naar een aparte hittebestendige kom. Opzij zetten.
-Werk in porties, giet de resterende vloeistof en alle groenten in een blender en mix tot een gladde massa.
-Gebruik een pannenlap om het deksel van de blender stevig vast te houden tijdens het mixen, zodat het niet wegvliegt en de inhoud overal spettert.
-Doe de gemengde soep terug in de pan. Voeg de gereserveerde 24 cl bouillon toe in telkens 6 cl als de gepureerde soep te dik is.
-Roer er 2 theelepels vers citroensap door.
-Pas indien nodig zout en peper aan.

Serveer direct en garneer eventueel met zure room of yoghurt.

Bron

pinterest - chef = Syrie Wongkaew

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten