Snijbonenschotel met spekjes

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Snijbonenschotel met spekjes

    Snijbonenschotel met spekjes

    Snijbonenschotel met spekjes

  • Snijbonenschotel met spekjes

    Snijbonenschotel met spekjes

    Snijbonenschotel met spekjes

  • Snijbonenschotel met spekjes

    Snijbonenschotel met spekjes

    Snijbonenschotel met spekjes

De beetgare snijbonen heb ik gemengd met de witte bonen in tomatensaus. Spekjes lekker knapperig gebakken met een uitje. Stukjes tomaat erdoor. Lekker met de romige aardappellaag.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gram snijbonen, in schuine ruiten gesneden
1 blikje witte bonen in tomatensaus, afgespoeld (pot of blik plm. 380 gram)
1 ui, gesnipperd
2 theelepels gedroogde tijm
1 tomaat, zonder vel en pitjes, in kleine stukjes gesneden
125 gram spekjes
Plm. 600 gram kruimige aardappelen
100 ml melk
20 gram boter
zout, nootmuskaat, witte peper
geraspte kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Aardappelstamper
pannen
koekenpan

Bereidingswijze

Bak de spekreepjes in een droge koekenpan. Bak de gesnipperde ui even mee.
Doe de witte bonen in vergiet en spoel ze af (hoeft niet, maar wij vinden dit lekkerder, de tomatensmaak blijft er toch in).
Kook de snijbonen en wat zout beetgaar. Laat ze uitlekken in een zeef of vergiet.
Meng de snijbonen, witte bonen, tijm en blokjes tomaat door de spekjes in de koekenpan. Verwarm dit even.

Kook ondertussen de aardappelen gaar. Giet af en laat ze nog even droogstomen.
Stamp de aardappelen fijn met de melk en de boter.
Maak op smaak met zout, nootmuskaat en witte peper.

Verdeel de bonen over een ovenschaal.
Verdeel hierover de aardappelpuree.
Strooi wat geraspte kaas erover.
Zet de schaal plm. 30 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven tot de schotel een mooie goudbruine kleur heeft.

Serveertip

Lekker met een tomatensalade.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten