In port gemarineerde pruimen met mascarponecrème

  • Duits, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • In port gemarineerde pruimen met mascarponecrème

    In port gemarineerde pruimen met mascarponecrème

    In port gemarineerde pruimen met mascarponecrème

Ik vond een dergelijk recept op:
https://www.lecker.de/friesendessert-mit-zwetschen-und-schmandcreme-74530.html.
Ik heb het recept ietwat aangepast omdat bijvoorbeeld Schmand niet verkrijgbaar is in Nederland.
In plaats daarvan heb ik mascarpone genomen.
De pruimen heb ik gemarineerd in port in plaats van de in het recept genoemde druivensap. 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
500 gram rode pruimen
100 ml rode port
kaneelstokje
1 eetlepel suiker
2 eetlepels rum
250 gram mascarpone
200 gram magere kwark
2 eetlepels suiker
2 zakjes vanillesuiker
Bladerdeegkrakelingen (supermarkt)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
glazen of schaaltjes voor het dessert
pan voor de pruimen
kom voor de mascarpone

Bereidingswijze

Pruimen wassen, pit verwijderen. In vieren snijden.
Port, suiker en kaneelstokje aan de kook brengen. Pruimen eraan toevoegen en 10 minuten zachtjes laten koken. Rum toevoegen en pruimen laten afkoelen.

Mascarpone samen met de kwark losroeren. Op smaak maken met suiker en vanillesuiker.

Pruimen over de glazen verdelen. Mascarponecrème erover verdelen.
Wat verkruimelde bladerdeeg-krakelingen over de mascarponecrème verdelen en opdienen met een krakeling.

Serveertip

In plaats van port druivensap gebruiken (zie recept op Lecker.de)

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten