Sjalottensoep met kaascroutons

  • Frans, Soep
  • 10-20 min.
  • Sjalottensoep met kaascroutons

    Sjalottensoep met kaascroutons

    Sjalottensoep met kaascroutons

Eigenlijk wilde ik een heldere uiensoep maken zoals ik een paar weken tevoren in een restaurant had gegeten. Toen stuitte ik op een recept  van sjalottensoep.Weer eens iets anders. Het recept heb ik helemaal aangepast aan mijn eigen smaak en de soep die ontstond was verrukkelijk,

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
25 gram boter
400 gram sjalotjes, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
2 theelepels gedroogde tijm
10 jeneverbessen
1 laurierblaadje
300 ml witte wijn
500 ml runderbouillon
Tabasco
peper
Gehakte bieslook
Voor de croutons
Plakjes stokbrood
50 gram geraspte kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan
grill

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pan en fruit hierin de sjalotten en de knoflook glazig. Voeg de witte wijn, laurierblad, jeneverbessen en tijm eraan toe. Breng aan de kook en laat de soep plm. 5 minuten inkoken op hoog vuur. Schenk de bouillon erbij.
Breng weer aan de kook en laat de soep plm. 30 minuten lage warmtebron zachtjes koken. Verwijder de jeneverbessen, tijm en laurier.
Maak op smaak met een paar druppels tabasco en wat peper.

Grilleer ondertussen de plakjes stokbrood met de geraspte kaas.
Leg croutons in de kommen op de soep en garneer met wat fijngehakte bieslook.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten