Salade met gemarineerde champignons, bresaola en Parmezaanse kaas

  • Fusion, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Salade met gemarineerde champignons, bresaola en Parmezaanse kaas

    Salade met gemarineerde champignons, bresaola en Parmezaanse kaas

    Salade met gemarineerde champignons, bresaola en Parmezaanse kaas

De champignons worden gebakken en afgeblust met rode port en balsamicocrème. Gegarneerd met bresaola (Zwitserse vleeswaar,o.a verkrijgbaar bij Lidl) en flinters Parmezaanse kaas. Een verrukkelijk en snel te maken voorgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
75 gram schone veldsla
500 gram champignons, schoongemaakt in plakjes
2 eetlepels olijfolie
1 gesnipperd sjalotje
2 gesnipperde teentjes knoflook
3 eetlepels rode port
2 eetlepels balsamico-crème
Peper, zout
1 theelepel honing
50 gram bresaola (Lidl) in smalle reepjes
flinters Parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bordjes voor de salade
koekenpan voor de champignons

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een pan. Bak hierin de champignons lichtbruin. Bak de sjalot-snippers en knoflook even mee.
Blus af met de port. Laat het geheel een beetje inkoken.
Maak op smaak met de balsamico-crème, peper, zout en honing. Laat afkoelen.

Verdeel de veldsla over de borden. Verdeel de champignons erover en garneer met de breasaola en de Parmezaanse kaas.

Serveertip

In plaats van bresaola is rauwe ham ook heel lekker.
De Parmezaanse kaas kan ook vervangen worden door bijv. zachte geitenkaas of gorgonzola.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Doorsturen

Home Recepten