Pitaco's met koolsla en snelle pulled pork

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Pitaco's met koolsla en snelle pulled pork

    Pitaco's met koolsla en snelle pulled pork

    Pitaco's met koolsla en snelle pulled pork

=18pxHeb je al van pitaco's gehoord? Het proberen waard!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 pitabroodjes
1 hammetje (voorgegaard, 500 g in totaal)
200 g witte kool (geraspt)
100 g wortelen (geraspt)
2 el gehakt bieslook
1 el peterselie (gehakt)
1 el mayonaise
2 el barbecuesaus
1 el witte balsamicoazijn
peper en zout
Voor de knoflooksaus :
2 knoflook teentjes
1/2 limoen
3 el mayonaise
3 el Griekse yoghurtl
1 tl mierikswortelpasta
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Trek het vlees van het hammetje met twee vorken uit elkaar. Meng er de barbecuesaus onder en verwarm het vlees op een laag vuur.
2 Meng de witte balsamicoazijn met de gesnipperde bieslook en de mayonaise tot een dressing. Meng de wittekool met de wortel. Meng er de dressing onder. Kruid met peper en zout.
3 Maak de knoflooksaus. Pel en pers de knoflook. Rasp de schil van de limoen en pers het sap. Meng alle ingrediënten en kruid met peper en zout.
4 Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster en plooi ze meteen dubbel als ze nog warm zijn. Vul ze met de kool-wortelsalade en de warme pulled pork. Druppel er de knoflooksaus over en werk de taco's af met de peterselie. Serveer ze meteen.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten