Gegrilde pita's met peer en brie

  • Belgisch, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Gegrilde pita's met peer en brie

    Gegrilde pita's met peer en brie

    Gegrilde pita's met peer en brie

Makkelijk en lekker 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 pitabroodjes
200 g brie
2 peren
40 g rucola
1 Romeinse sla
1 dille handje
1 basilicum handje
1 citroen
30 g walnoten
1 tl honing
olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Schil de peren en snij ze in plakjes. Snij de brie in plakjes. Hak de walnoten grof. Spoel en droog de rucola.
2 Snij de pitabroodjes voor de helft open en vul ze met de rucola, de perenplakjes, de brie en de walnoten. Bestrijk ze met olijfolie en leg ze 4 minuten in een hete grillpan. Keer ze om en bak ze nog even verder tot de kaas begint te smelten.
3 Maak de Romeinse sla schoon, snij ze in reepjes en meng er de verse kruiden onder. Pers het sap uit de citroen en maak er samen met de honing en een scheutje olijfolie een dressing van. Kruid de dressing met peper en zout en meng hem onder de salade. Serveer de gegrilde pita's met de salade.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten