Tomaten-gehaktbrood met spirelli

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

=18pxEen lekker en budgetvriendelijk gehaktbrood met pasta, daar scoor je altijd mee! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 g kalfsgehakt
3 tomaten (San Marzano)
4 tijm takjes
3 lente-uitjes
2 el tomatenpuree
1 tl gedroogde tijm
1 ei
50 g panko
Voor de pasta :
400 g spirelli
parmezaan
1 kg kerstomaten
1 ui
1 knoflook teentje
balsamicoazijn
1 tl oregano
1 tl bruine suiker
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de lente-uitjes. Meng het gehakt met de lente-ui, het ei, de panko, de tomatenpuree en gedroogde tijm tot een homogene mengeling. Kruid met peper en zout en vorm er een gehaktbrood mee.
2 Leg het tomatenbrood in een ovenschaal. Snij de tomaten in plakjes en leg ze bovenop het gehaktbrood. Schuif 35 minuten in de oven.
3 Dompel de kerstomaten 10 seconden onder in kokend water en pel ze. Pel en snipper de ui en de knoflook. Stoof de ui glazig in een scheutje olijfolie op een zacht vuur, voeg de knoflook, de balsamicoazijn, de oregano, de bruine suiker en de gepelde tomaten toe. Laat 20 minuten zachtjes garen.
4 Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking, giet af en meng met de tomatensaus. Schep in een kom en werk af met parmezaan.
5 Serveer het gehaktbroodje met de pasta en werk af met verse tijm.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten