Uiensoep

  • Internationaal, Soep
  • 60-120 min.
  • Uiensoep

    Uiensoep

    Uiensoep

Zonder vlees

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
- 10 grote uien
- 8 beschuiten
- 2 liter water
- 5 runderbouillonblokjes
- 2 eetlepel bloem
- Paar flinke scheuten boter
- 2 tenen geperste knoflooktenen
- Zakje geraspte kaas
- Peper
- Zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snij de uien in ringen en bak deze in een flinke scheut boter in een soeppan. Doe dit in delen.
Zodra alle uien gaar zijn, bak je de knoflook even mee. Daarna doe je de bloem erbij en goed doorroeren. Dan het water en bouillonblokje erbij en nog een keer doorroeren. Laat nog een uur op zacht vuur koken met de deksel op de pan.
Op smaak brengen met zout en peper.

Zodra de soep klaar is, doe je een beschuit in de soepkom, dan de soep erbij en daarboven op geraspte kaas.
Dan nog 10 min in de oven op 180 graden.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

walbo avatar
walbo

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten