Fasolia (sperziebonencurry)helr

  • Arabisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Fasolia (sperziebonencurry)helr

    Fasolia (sperziebonencurry)helr

    Fasolia (sperziebonencurry)helr

  • Fasolia (sperziebonencurry)helr

    Fasolia (sperziebonencurry)helr

    Fasolia (sperziebonencurry)helr

Heel lekker afgaanse sperziebonencurry. Ik was echt blij verrast toen ik dit had gemaakt. Echt heel lekker kruidig. Daarnaast ook vegan. Het recept kost weinig tijd en komt uit het kookboek parwana. Heel leuk kookboek

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Olie
1 grote ui
1 el fijngehakte knoflook
1 el geraspte verse gember
1 el gemalen kurkuma
1 tl chilipoeder
1tl gemalen komijn
2 tl chaar masala
1 el zout
6 grote tomaten
260 (plantaardige) yoghurt
1kg sperziebonen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Snipper de ui en knoflook en rasp de gember. Bak dit 5 min tot het de ui goudbruin is.
2. Voeg de specerijen toe en een halve el zout. Gebak geheel 2 min.
3. Pureer ondertussen de tomaten en voeg gepureerde tomaten en yoghurt toe en breng geheel roerend aan de kook.
4. Laat dit nog 10 min sudderen tot de saus is ingedikt en een mooie rodr kleur heeft.
5. Breng ondertussen 2 liter water met een halve el zout aan de kook. Voeg sperzisbonsn toe en laat 5 min koken tot ze herldergroen en beetgaar zijn.
6. Laat spersiebonen uitlekken, voeg toe aan de saus en laat 4 min sudderen zodat de samen in de bonen worden geabsobeerd

Bron

Kookboek Prawana

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Maritvs1 avatar
Maritvs1

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten