Gevulde aardappelen

  • Belgisch, Bijgerecht
  • 60-120 min.

Lekker en niet duur

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 heel grote of dikke aardappelen of 8 kleinere (met vast vruchtvlees zodat ze niet uiteenvallen bij het koken)
FARCE :
1 ui , fijngehakt
1 el olie
zout en peper
250 g gehakt
1 el gehakte peterselie
VOOR DE BEREIDING :
4 dunne plakken gerookt spek
1 dl bouillon
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal
stoofpannetje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de aardappelen en snij van elke aardappel een schijf af (om een deksel te vormen). De aardappelen verder uithollen tot schuitjes met een wand van 1 cm dikte.
De gehakte ui in de olie fruiten , het gehakt bijvoegen , kruiden en binden met ei en de gehakte peterselie bijvoegen.
De uitgeholde aardappelen met dit mengsel vullen , de bewaarde deksels erop leggen en de aardappelen omwikkelen met de plakken gerookt spek.
Zet goed tegen elkaar in een vuurvaste schotel schikken.
De bouillon over de bodem van de schaal gieten.
Laat gedurende 1 uur in de voorverwarmde oven bakken.
Serveer meteen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Peter6003 avatar
Peter6003

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten