Chili sin carne

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Chili sin carne

    Chili sin carne

    Chili sin carne

Heel lekker vegetarisch recept van lekker en simpel.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 grote ui
halve rode peper
2 paprika's
2 teentjes knoflook
1 blik tomatenblokjes
1 blik kidneybonen
100 gr mais
1 tl komijnpoeder
halve tl kaneel
1 tl paprikapoeder
verse koriander
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


1. Snipper als eerste het uitje. Snijd de knoflook fijn, de paprika in blokjes en de halve rode peper in kleine stukjes. Doe vervolgens een scheutje olie in een hapjes pan en fruit de ui samen met de knoflook aan. Voeg na ongeveer 3 minuten de paprika en rode peper toe samen met de kruiden.

Bak dit al roeren een minuut of twee mee. Voeg dan de tomatenblokjes toe.
Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze eventueel nog even schoon. Ook de mais laten we even uitlekken. Voeg dan de kidneybonen en mais toe aan de pan en laat de chili nu heel zachtjes pruttelen totdat de rijst klaar is. Serveer de chili sin carne met wat verse koriander en eventueel nog wat zelfgemaakte guacamole

Bron

Lekker en simpel

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Maritvs1 avatar
Maritvs1

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten