KONGEKRABBE - Koningskrabpoten

  • Scandinavisch, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-09-2022
  • KONGEKRABBE - Koningskrabpoten

    KONGEKRABBE - Koningskrabpoten

    KONGEKRABBE - Koningskrabpoten

Kongekrabbe is een recept uit Noord-Noorwegen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
375 - 500 g koningskrabpoten per persoon
200 g zachte roomboter
3 teentjes knoflook
3 el gehakte bieslook
2 tl citroensap
1 tl sherryazijn
Peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
sauspannetje
aluminiumfolie
bakplaat

Bereidingswijze

Snij of knip de koningskrabpoten in de lengte door. Controleer of er kraakbeen in het vlees zit en verwijder dat.
Smelt de boter en roer daar de overige ingrediënten doorheen.
Giet het gesmolten botermengsel over elk stuk vlees en strooi er wat peper en zout overheen.
Leg de stukken vlees op een bakplaat en leg er verfrommeld aluminiumfolie omheen zodat de stukken goed op hun plaats blijven liggen.
Bak boven in de oven (op 220°C) of gratineer onder de grill (250°C) totdat het vlees klaar is (ca.7 à 8 minuten).
Serveer met een salade en versgebakken brood

Bron

Matprat.no

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten