Bier/kaas dipsaus

  • Amerikaans, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 22-09-2022
  • Bier/kaas dipsaus

    Bier/kaas dipsaus

    Bier/kaas dipsaus

Deze geweldige saus is zo smaakvol en klaar in ongeveer 15 minuten!
Als je net zoveel van kaas en bier houdt als wij, ga je voor deze saus omdraaien. Warm serveren we hem graag met verse pretzels of als saus op een burger. Maar op kamertemperatuur is het ook echt heerlijk. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 el ongezouten boter
3 el bloem voor alle doeleinden
16 cl pils bier
18 cl volle melk
2 tl Worcestershiresaus
1 tl gerookte paprikapoeder
¾ tl zout
½ tl zwarte peper versgemalen
400 g cheddar kaas versnipperd
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Nadat je de kaas hebt geraspt, maak je de roux door de boter in een middelgrote pan op middelhoog vuur te smelten. Klop de bloem erdoor tot het volledig is opgenomen. Bak, onder regelmatig roeren, gedurende 2 minuten.
-Voeg het bier toe en roer tot het is opgenomen. Voeg vervolgens de melk, Worcestershire-saus, paprikapoeder, zout en peper toe.
-Roer continu, totdat het mengsel begint in te dikken en de achterkant van een houten lepel bedekt, meestal ongeveer 3 tot 5 minuten.
-Strooi er de kaas over en roer tot deze gesmolten is.
-Proef en voeg eventueel meer zout toe.
De saus is nu klaar om geserveerd te worden. Eenmaal van het vuur zal het nog meer indikken.

Bron

pinterest - chef = Kris Longwell

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten