Nostos Beefburger

  • Grieks, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-09-2022

Tijdens mijn vakantie op Kreta bij restaurant Nostos een 'beefburger' gegeten.
De specifieke ingrediënten weet ik niet, ik heb de burger getracht te ontleden en dit is mijn versie geworden.

Deel dit recept

Ingrediënten 14 personen
1,5 kilo rundergehakt
4 casino boterhammen zonder korst
1 grote Vleestomaat (ca 300 gr)
2 middelgrote rode uien
2 teentjes knoflook
2 el Calnort Rund
1 snuf komijn
3 theelepels Griekse Oregano
half bosje Peterselie
Scheut rode wijn
Scheut vloeibaar concentraat kalf
Scheut Deep Smoke
Scheut Melk
Pezo
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Airfryer

Bereidingswijze

Week het brood (zonder korst) in de melk
Een scheut rode wijn in kommetje met de droge ingrediënten om te 'weken'
Snij de peterselie zeer fijn
Rasp de uien
Rasp de Vleestomaat (mét schil en verwijder zoveel mogelijk pitten)
Pers de knoflook uit
Meng alles met het gehakt en vorm er platte ballen van van 125 gram.
Leg de burgers minimaal 4 uur in de koelkast.
Verwarm de airfryer voor op 200 ° en bak de burgers ca 15 minuten

Serveertip

Ik heb hierbij 'Griekse aardappeltjes uit de oven gemaakt (aardappeltjes met olijfolie besprenkelen en halverwege oregano toevoegen) met sperzieboontjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten