Driekleurige zalmpapillotten

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-09-2022

Dit is een recept van mijn moeder maar soms maak ik het met andere groenten  

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 mooie zalmmoten
1 rode paprika
1 groene paprika
1 flinke venkel
4 blaadjes salie
8 el witte wijn
2 el olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan met antikleeflaag
aluminiumfolie
bakplaat
mandoline

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 210°C.
Was en ontpit de paprika's en snij ze in reepjes. Maak de venkel schoon en snijd hem in dunne schijfjes met een mandoline. Laat de groenten op een matig vuur in de olijfolie fruiten in een pan met antikleeflaag. Meng 5 minuten en neem dan de pan van het vuur.
Neem 4 vierkante bladen aluminiumfolie. Leg op elk blad een zalmmoot en een vierde van de groenten. Kruid met peper en zout. Besprenkel met 2 el witte wijn , voeg er een blaadje salie bij en sluit de papillot. Doe dit ook bij de drie overige.
Laat de papillotten 15 minuten bakken in de voorverwarmde oven.
Schik de papillotten op warme borden en dien op met gekookte aardappelen in de schil , met een klontje kruidenboter.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten